"Рожевий патруль": поліцейські долучилися до боротьби з раком грудей

Фото
Укрінформ
Всеукраїнський соціально-інформаційний проект "Рожевий патруль" до Дня боротьби з раком грудей стартував сьогодні у Києві. 

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявила головний редактор сайту onco.com.ua Лілія Гудзь, повідомляє кореспондент агентства.

"Цього року інформаційно-соціальна акція "Чоловіки проти раку грудей" називається "Рожевий патруль". Сьогодні в Києві поліцейські роздадуть тисячу рожевих троянд як тисячу нагадувань жінкам, що треба знайти годину на рік і все-таки сходити до лікаря. Можливо, вона нагадає чоловікам, що треба взяти дружину за руку і зводити її до лікаря", - сказала Гудзь.

Вона додала, що студенти Академії МВС роздаватимуть флаєри з інформацією про проблему і про те, де можна обстежитися в Києві. Окрім Києва, акція пройде у Львові, Одесі, Харкові, Миколаєві і Чернігові, у більшості з яких уже є нова патрульна поліція. Її представники там теж роздаватимуть жінкам рожеві троянди та інформаційні флаєри.

Представник патрульної поліції Валерія Волощук висловила думку, що нову поліцію і просвітницьку акцію проти раку грудей об'єднують ідеї гуманізму та превенції.

"Я бачу в організації подібних акцій певні паростки розвитку суспільства не тільки у галузі медицини, а у моральному аспекті. Даний проект спрямований на те, щоб учити людей бути небайдужими і нагадувати жінкам про необхідність дбати про своє здоров'я", - зазначила Волощук.

Перший заступник міністра охорони здоров'я Олександра Павленко у свою чергу поінформувала, що Міністерство охорони здоров'я направило у регіони листи з рекомендацією усім онкодиспансерам провести протягом місяця інформаційну кампанію проти раку грудей. Вона розпочнеться 20 жовтня. Протягом місяця у всіх медзакладах, де є лікарі-онкологи, можна буде отримати консультацію, пройти огляд та діагностику, а в райони, де немає таких фахівців, вирушать пересувні мамографи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-