В Україну завезли Еболу?

В Україну завезли Еболу?

Укрінформ
Щонайменше до 27 вересня «застряг» на зовнішньому рейді Іллічівського морського торговельного порту балкер Western Copenhagen, проти екіпажу якого санітарна служба України на водному транспорті ввела карантинні заходи у зв'язку з можливим спалахом лихоманки Ебола.

Про це у середу повідомив кореспондентові Укрінформу речник Південного регіонального управління Держприкордонслужби України Олександр Яковенко.

«В одному з портів італійського острова Сицилія представники санітарної служби виявили у боцмана судна симптоми зараження лихоманкою Ебола. І після обстеження залишили моряка-філіппінця в місцевому інфекційному шпиталі – результати дослідження стануть відомими 27 вересня», - сказав Яковенко.

Коли балкер дедвейтом 32 тис. тонн із вантажем бокситів наблизився до лінії морського кордону України, його зупинили прикордонні катери. Капітана судна повідомлено, що «суховантажник вважається зараженим до отримання офіційної інформації з Італії про остаточний діагноз госпіталізованого боцмана. Судно також позбавлено права заходу в будь-який український порт».

Читайте також: У Сьєрра-Леоне шукають хворих на лихоманку Ебола

Поки екіпажу у складі 20 моряків-філіппінців заборонено залишати борт Western Copenhagen, запроваджено обмеження на контакти з моряками, заборонено лоцманам та представникам морських агентств наближатися до суховантажу. Судно охороняють катери з озброєними прикордонниками.

Варто додати, що 8 вересня балкер прибув до гвінейського порту Конакрі, де зафіксовані спалахи лихоманки Ебола. У його трюми протягом кількох днів завантажували боксити для глиноземного заводу в Дніпро-Бузькому торговому порту (Миколаївська область).

Відомо, що хвороба Ебола викликається вірусом і в 90% випадків закінчується смертельно. Вакцини чи ефективного способу лікування не існує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-