Хакери дві доби активно атакують виборчу систему України - Аваков

Хакери дві доби активно атакують виборчу систему України - Аваков

Укрінформ
Із деяких IP-адрес як з Києва, так і з Росії, є спроби кібервтурчання в роботу виборчої системи України, проте спеціалісти їх відстежують і блокують.
Про це розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми моніторимо цю ситуацію останні дві доби дуже активно, бачимо спроби з деяких IP-адрес доступитися до нашої центральної виборчої системи - з IP-адрес із Російської Федерації, з IP-адрес, які знаходяться в Києві, й тут спеціалісти ЦВК і наші спеціалісти дуже добре відпрацьовують захист, блокують ці адреси ", - прокоментував він ситуацію із кіберзагрозами виборчій системі.

За його словами, немає підстав вважати, що система буде дискредитована.

Аваков запевнив, що інформаційна виборча система демонструє "адекватну" роботу.

У свою чергу голова ЦВК Тетяна Сліпачук нагадала, що цього року представники кіберполіції увійшли до складу спеціальної робочої групи спільно з представниками Центрвиборчкому, СБУ і Держспецзв'язку, яка стоїть "на сторожі наших інформаційних ресурсів".

Читайте також: Аваков припускає, що кібератаки на ЦВК можливі під час підрахунку голосів

Крім того, за словами Авакова, рівень безпеки на цих виборах був безпрецедентним.

“135 тисяч співробітників МВС, всі ці люди прекрасно відпрацювали, і ми дійсно маємо безпрецедентний рівень безпеки, і забезпечення прав на цих виборах. Системних порушень на виборах ми не побачили”, - зазначив Аваков.

За його словами, превенція стала символом цієї виборчої кампанії, “завдяки якій ми змогли уникнути дуже багатьох негативних факторів — починаючи від сумнозвісних “сіток”, у значній мірі які, я думаю, нам вдалося побороти, практично повна відсутність “каруселей” на цей раз, і багатьох інших факторів”.

Також він подякував громадянській мережі ОПОРА за співпрацю і допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня в Україні пройшов перший тур виборів Президента. За результатами підрахунку 85,07% електронних протоколів, до другого туру виходять шоумен Володимир Зеленський і чинний глава держави Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-