В Авакова попередили виборців, що за

В Авакова попередили виборців, що за "сувенір" з дільниці можна загриміти за грати

Укрінформ
За два дні до дня голосування на виборах Президента не можна публікувати результати соціологічних опитувань.

Про це на брифінгу заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми нагадуємо також, що за два дні до дня голосування не можна публікувати результати опитувань громадської думки, в тому числі й соціологічних опитувань. Ми нагадуємо про день тиші, який є в українському законодавстві, і в день тиші не можна здійснювати агітацію, включаючи публічну, не говорячи вже про агітацію через ЗМІ", - сказав Варченко.

За його словами, "ми б порадили у день тиші суб'єктам політичного процесу відмовитися від будь-яких згадок у ЗМІ у вигляді кінофільмів, інтерв'ю, акцій".

Окремо він наголосив, що, "якщо і відбулося якесь порушення, яке обминули увагою, то ці випадки є справді винятками, їх небагато".

Читайте також: Соціологи підрахували кількість “політики” у праймах семи телеканалів

Водночас Варченко наголосив, що виборець у день голосування не повинен робити фото і відео в кабінці для голосування, демонструвати виборчий бюлетень на дільниці.

"Виборчий бюлетень - це не сувенір, який можна забрати додому і повісити в рамку. Якщо ви забираєте виборчий бюлетень додому, то ви ризикуєте мати, зокрема, обмеження волі", - додав радник.

Варченко підкреслив, що, якщо особа забирає бюлетень з дільниці з метою здійснити якісь "виборчі каруселі" чи спотворення волевиявлення виборців, "то ви вже ризикуєте потрапити в організовану групу, і, відповідно, до 5-7 років позбавлення волі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-