ЦВК назвала округи, де неможливо провести вибори

ЦВК назвала округи, де неможливо провести вибори

Оновлено
Укрінформ
Центральна виборча комісія визначила перелік територіальних виборчих округів анексованого Криму та Донецької і Луганської областей, де неможливо провести чергові вибори Президента України 31 березня.

Відповідне рішення ухвалене на засіданні ЦВК у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив член Центрвиборчкому Михайло Вербенський під час розгляду цього питання, президентські вибори не організовуватимуться і не проводитимуться на території АРК та у 12 із 21 виборчих округів Донецької області та в 6 округах із 11 в Луганській області.

Читайте також: ЦВК майже на 10 мільйонів збільшила кошторис виборів

Водночас, за його словами, у Донецькій області вибори Президента проводитимуться у 12 із 21 виборчого округу, а на території Луганської області - у 6 із 11.

Вербенський підкреслив, що таке рішення було ухвалено на основі указу Президента від 7 лютого, яким було затверджено межі та перелік районів, міст, селищ і сіл, частин їх територій, тимчасово окупованих у Донецькій та Луганській областях, а також на основі подань Донецької і Луганської по обласних військово-цивільних адміністрацій.

Водночас член ЦВК розповів, що загалом по Україні утворено 200 виборчих округів із врахуванням закордонного виборчого округу та 29 тисяч 848 виборчих дільниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-