Махінації з вугіллям «Центренерго»: справа про завдання державі збитків на ₴500 мільйонів пішла до суду

Махінації з вугіллям «Центренерго»: справа про завдання державі збитків на ₴500 мільйонів пішла до суду

Укрінформ
Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерував до суду справу про зловживання та шкоду довкіллю на загальну суму понад 500 млн грн під час продажу збагаченого вугілля на потреби ПАТ «Центренерго».

Як передає Укрінформ, про це пресслужба САП повідомляє в Телеграмі.

«22 травня 2024 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього виконуючого обов’язків генерального директора Державного підприємства «Вугільна компанія «Краснолиманська», за обвинуваченням у зловживанні службовим становищем та незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення, що завдало збитків державі на суму понад 500 млн грн», - ідеться в повідомленні.

Під час досудового розслідування встановлено, що упродовж листопада 2015 року колишній керівник державного вуглевидобувного підприємства організував незаконний видобуток кам’яного вугілля за відсутності дозвільних документів, чим спричинено шкоду довкіллю на суму понад 210 млн грн.

Крім цього, з грудня 2015 року по січень 2017 року згідно з договорами, підписаними керівником ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» на користь приватної компанії за заниженими цінами реалізовано видобуте шахтою кам’яне вугілля. У подальшому це вугілля поставлено за ринковою ціною на теплові електростанції енергогенеруючої компанії ПАТ «Центренерго», понад 3/4 акцій якої належать державі.

Читайте також: Збитки на ₴176 мільйонів: справу Центренерго передали до суду

Залучення посередника у цій схемі продажу кам’яного вугілля між підприємствами державної форми власності спричинило збитки ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» у розмірі 336 мільйонів гривень.

Дії колишнього керівника підприємства кваліфіковані за ч. 2 ст. 240, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, оголосили підозру колишньому керівнику ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська», який завдав державі збитків на суму близько 546 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-