Україна провела реформи, які позитивно вплинули на економіку - Брінк

Україна провела реформи, які позитивно вплинули на економіку - Брінк

Укрінформ
У США позитивно оцінюють результати проведених економічних реформ в Україні та вітають прийняття закону про вдосконалення корпоративного управління, що допоможе зміцнити довіру міжнародного капіталу, сприятиме прозорості та підзвітності управління державними активами.

Про це в Києві, на конференції "Корпоративна реформа - шлях для прозорого та ефективного управління держмайном", сказала посол США в Україні Бріджит Брінк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Україна успішно здійснила багато важливих економічних реформ, які вже мали дуже позитивний вплив на економіку, відновившись зі зростанням на рівні 5% минулого року і на шляху до показника зростання від 3 до 5% для цього року. Це дуже добре, і я щиро вітаю всіх, хто зробив внесок у цей справді успішний результат”, - зазначила дипломатка.

Брінк наголосила, що досвід доводить, що сприяння прозорому володінню державною власністю за допомогою ефективної практики управління та сильного корпоративного управління підвищує довіру інвесторів, забезпечує економію коштів та прискорює інвестиції.

Читайте також: Посли США та Євросоюзу зустрілися з представниками НКРЕКП

Вона позитивно оцінила нещодавнє прийняття закону про вдосконалення корпоративного управління № 3587, який “далі підтримує трансформацію України від пострадянської економіки до прозорої та ринкової економіки”.

“Прийняття цього закону було одним із головних пріоритетів економічної реформи України, і його досягнення, законодавство такого складного характеру ніколи не є легким завданням, особливо за нинішніх обставин широкомасштабного вторгнення Росії”, - сказала посол.

За її словами, у цьому ключі відбудова потребуватиме скоординованих зусиль у великому масштабі з боку уряду України, приватного сектора, міжнародних країн-партнерів, різних установ та міжнародних інвесторів.

“Ось чому реформа корпоративного управління та приведення України у відповідність до стандартів Організації економічної співпраці та розвитку (ОЕСР) є такими важливими та фундаментальними. Корпоративне управління допоможе вам зміцнити довіру міжнародного капіталу, сприяти прозорості та підзвітності управління державними активами”, - наголосила дипломатка.

Читайте також: США продовжує співпрацювати з Україною у реформуванні енергетичного ринку - Паєтт

За її словами, надзвичайно важливо для України перемогти на полі бою, але також зберегти економіку живою та процвітаючою, яка працює на благо всіх українців.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня президент Зеленський підписав закон про реформу корпоративного управління у державних компаніях. На ухвалення цього закону чекали 8 років, це було зобов'язанням України перед МВФ, ЄС та іншими міжнародними партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-