По всій Україні сьогодні діють графіки відключень

По всій Україні сьогодні діють графіки відключень

Укрінформ
Із 00:00 16 травня в усіх областях України діють графіки погодинних відключень електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"З 00:00 в усіх регіонах України діють графіки погодинних відключень. Отримати інформацію про те, як саме будуть діяти обмеження споживання у вашому регіоні, можна в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах", - йдеться у повідомленні.

Причиною застосування графіків відключень є значний дефіцит електроенергії в енергосистемі, через який Диспетчерський центр «Укренерго» довів до обленерго ліміти споживання для кожного регіону.

Зазначається, що 15 травня для подолання дефіциту в енергосистемі на запит «Укренерго» застосовувалась аварійна допомога з 00:00 до 10:00 та з 17:00 до 24:00 з енергосистем Румунії, Польщі, Словаччини. Крім того, з 10:00 до 17:00 на запит оператора енергосистеми Польщі українська енергосистема приймала надлишки електроенергії.

У четвер аварійна допомога від країн ЄС була застосована з 00:00 до 01:00.

Читайте також: Міненерго закликає українців до ощадливого споживання електроенергії

Імпорт електроенергії 16 травня запланований протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 23 488 МВт-год.

Як повідомлялося, з 14 травня обмеження електропостачання розширилися на побутових споживачів.

Із 22 березня поновилися масовані російські атаки на енергетичні об'єкти. Зокрема, руйнувань зазнали Бурштинська, Ладижинська, Зміївська, Трипільська ТЕС, а також гідроелектростанції. Загалом уряд оцінює втрату генеруючих потужностей на рівні 8 ГВт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-