Фонд гарантування продає мегапул активів чотирьох банків

Фонд гарантування продає мегапул активів чотирьох банків

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на торги галузевий мегапул активів чотирьох банків, початкова ціна лоту - 622,7 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

"28 травня 2024 року в системі Prozorro.Продажі відбудеться аукціон з продажу другого галузевого мегапулу активів АТ «МР Банк», АТ «Мегабанк», ПАТ «Промінвестбанк» та АТ «Банк Січ», що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Активи, включені до складу лоту, об’єднані за спільною ознакою (КВЕД боржника – переробна промисловість), раніше торгувалися у складі галузевих пулів, але не були реалізовані, тому були об’єднані у один галузевий мегапул", - йдеться в повідомленні.

На торги виставлено права вимоги та майнові права за кредитними договорами, що укладені з суб’єктами господарювання, і дебіторську заборгованість суб’єктів господарювання.

У заставу за кредитами оформлено житлову та комерційну нерухомість, земельні ділянки, майнові права на нерухоме майно, депозит, обладнання, транспорт, товари, фінансову поруку тощо. Зокрема, серед застави: житловий будинок з надвірними будівлями та спорудами загальною площею 45,8 кв. м в Тернопільській області, нерухомість та устаткування кондитерського виробництва у м. Дніпрі, нежитлові приміщення, серед яких є цех ватину та склад, загальною площею близько 4,5 тис. кв. м у Дніпропетровській області, тощо.

Читайте також: Фонд гарантування у квітні провів понад 50 успішних аукціонів із продажу активів банків

Початкова ціна лоту – 622,7 млн грн. Торги будуть проходити за голландською моделлю аукціону.

Як повідомлялось, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 13-17 травня виставляє на продаж активи восьми банків, що ліквідуються, на загальну суму 473 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-