Продаж яхти Медведчука: переможець конкурсу відмовився організовувати торги

Продаж яхти Медведчука: переможець конкурсу відмовився організовувати торги

Укрінформ
Аукціонний дім Troostwijk Auctions (Нідерланди), який переміг у конкурсі Національного агентства з розшуку та менеджменту активів з реалізації арештованої яхти RoyalRomance, відмовився від підписання договору про організацію торгів.

Про це в Телеграмі повідомила голова АРМА Олена Дума, передає Укрінформ.

«Маю новини щодо процесу реалізації люксової яхти Royal Romance зрадника України Медведчука. 30 квітня 2024 року аукціонний дім Troostwijk Auctions (Нідерланди) своїм листом повідомив АРМА про відмову від продовження переговорів для підписання договору про організацію торгів», - йдеться в повідомленні.

Голова Нацагентства підкреслила, що причини відмови не підлягають розголошенню через конфіденційність. І припустила, що вони пов’язані із супротивом з боку Медведчука.

Наразі, за умовами конкурсу, пропозиція щодо реалізації 92-метрової яхти Royal Romance передана учаснику, який посів друге місце, – аукціонному дому Boathouse Auctions (США).

Наголошується, що АРМА вже отримало офіційне підтвердження від представників цієї компанії про початок переговорів. Наразі сторони детально обговорюють всі правові питання та юридичні запобіжники для проведення аукціону.

Читайте також: МКІП закликає передати вилучені у Медвечука картини українським музеям

«Зазначу, що Україна вперше стикнулася з питанням реалізації арештованого активу такого масштабу за кордоном. Ми робимо все можливе і в занадто короткі строки, в тому числі звернулися до Офісу Генерального прокурора, правоохоронних органів України та органів влади Хорватії для продовження тимчасових заходів арешту, як це передбачено законодавством Хорватії», - додала Дума.

Як повідомлялося, 23 квітня Комісія з питань проведення конкурсного відбору юридичних осіб, які здійснюють реалізацію арештованих активів, обрала Troostwijk Auctions реалізатором яхти Royal Romance. Також повідомлялося, що правоохоронці Хорватії заарештували яхту народного депутата від фракції ОПЗЖ Віктора Медведчука. Арешт накладено відповідно до санкцій Європейського Союзу, запроваджених проти політиків і посадовців, яких пов’язують із Кремлем.

 Фото: Novi list

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-