Галущенко зустрівся з Брінк - говорили про наслідки російських атак на енергетику України

Галущенко зустрівся з Брінк - говорили про наслідки російських атак на енергетику України

Укрінформ
Міністр енергетики України Герман Галущенко під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом США в Україні Бріджит Брінк обговорив вплив останніх атак РФ на українську енергосистему й потреби галузі для відновлення та нарощування потужностей генерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМУ.

«Ворог продовжує прицільно нищити нашу маневрову генерацію. Після останніх атак втрати становлять вже понад 8 ГВт потужності. Ситуація досить складна, тож маємо вже зараз напрацювати механізми компенсації втраченого для проходження наступної зими», - зазначив Галущенко.

Міністр наголосив, що під час ОЗП працюватимуть усі 9 енергоблоків атомних електростанцій, які перебувають під контролем України. Також очікується збільшення обсягів імпорту електроенергії з європейських країн.

Водночас для забезпечення потреб споживачів потрібно нарощувати і потужності розподіленої генерації, зокрема за рахунок газових турбін, газопоршневих установок та потужних генераторів. І допомога міжнародних партнерів у цьому напрямку має дуже важливе значення, додав він.

Зазначається, що сторони домовилися спільно напрацювати план підготовки до наступного опалювального сезону, а також координувати зусилля для відновлення українського енергосектору.

Читайте також: Кабмін виділив понад 7 мільярдів на відбудову енергосистеми - Шмигаль

Бріджит Брінк запевнила, що США будуть і надалі підтримувати Україну у протистоянні російському агресору та допомагати у посиленні стійкості енергосистеми. Американська сторона готова допомагати у закупівлях необхідного обладнання та координувати зусилля для посилення захисту енергетичних об’єктів.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина виділяє €45 мільйонів для відновлення інфраструктури Укренерго.

Фото: Міненерго, архівне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-