Правоохоронці викрили шахраїв, які хотіли захопити підприємство, підкупивши працівника СБУ

Правоохоронці викрили шахраїв, які хотіли захопити підприємство, підкупивши працівника СБУ

Укрінформ
Правоохоронці викрили шахраїв, які хотіли захопити підприємство шляхом підкупу за мільйон доларів працівника Служби безпеки України.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

“Викрили та повідомили про підозру чотирьом особам, які намагалися надати неправомірну вигоду службовій особі Служби безпеки України. За даними слідства, група осіб розробила злочинний план щодо захоплення цілісного майнового комплексу кількох юридичних осіб. Вони планували залучити до цієї діяльності службову особу СБУ та надати за це неправомірну вигоду у сумі $1 мільйон”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, підозрювані мали намір звернутися із заявою про нібито вчинення підприємцями злочинів та внесення відомостей в Єдиний реєстр досудових розслідувань кримінального провадження. Далі, за їхнім задумом, правоохоронці повинні були сприяти у проведенні в межах цього кримінального провадження необхідних слідчих дій, направлених на визначення всього наявного у підприємствах майна та накладення на нього арешту. Завершальним етапом злочинного плану була реалізація арештованого майна третім особам, в інтересах яких діяли підозрювані.

Фігурантів затримали під час передачі частини неправомірної вигоди посереднику для подальшої передачі службовій особі СБУ.

Читайте також: Корупційну справу екскерівника Держлісагентства часів Януковича направили до суду

Були проведені обшуки за місцем проживання підозрюваних та причетних до вчинення злочину осіб. Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводять слідчі Головного слідчого управління Служби безпеки України, за оперативного супроводу працівників ГУ ВБ СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, на Тернопільщині прокуратура через суд вимагає стягнути з органу місцевого самоврядування понад ₴200 тисяч шкоди, заподіяної довкіллю стихійними сміттєзвалищами.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-