Учасникам Brave1 учетверо збільшили розміри грантів для оборонних розробок

Учасникам Brave1 учетверо збільшили розміри грантів для оборонних розробок

Укрінформ
Учасники кластеру Brave1, вироби яких пройшли оборонну експертизу, зможуть отримати збільшені гранти на свої розробки – від 500 тис. до 2 млн грн.

Про це повідомив у Телеграмі віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає Укрінформ. 

«Стартує прийом заявок на оновлені гранти від Brave1 для defense-tech розробок. Відтепер розробники можуть отримати гранти в 500 тисяч, 1 млн та 2 млн гривень. Раніше сума коштів становила $5 000 та $25 000», - йдеться в повідомленні.

За інформацією Федорова, податися можуть українські виробники, розробки яких пройшли оборонну експертизу та отримали загальну оцінку й оцінку поточного рівня готовності розробки на рівні не менше 4 балів. Розмір фінансування залежить саме від оцінки.

Читайте також: Учасники кластеру Brave1 за рік роботи отримали $3,2 мільйона на свої розробки

Кошти можна витрачати на закупівлю необхідного обладнання та комплектуючих, R&D та розвиток продукту. Про це кожен розробник звітуватиме. Якщо грант використаний з порушеннями, кошти доведеться повернути.

Як повідомлялося, грантова програма Brave1 була започаткована у липні 2023 року. Упродовж року учасники defense-tech кластеру Brave1 отримали 186 грантів на свої розробки на загальну суму $3,2 млн.

На 2024 рік уряд виділив 1,5 млрд гривень на гранти для розробників defense-tech рішень.

Фото: Мінцифри

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-