Україна та Бразилія планують збільшити товарообіг між країнами - Мінекономіки

Україна та Бразилія планують збільшити товарообіг між країнами - Мінекономіки

Укрінформ
Україна та Бразилія планують інтенсифікувати економічне співробітництво та збільшити товарообіг між країнами.

Про це йшлося під час відеозустрічі між першим віцепрем’єр-міністром України – міністром економіки Юлією Свириденко та віцепрезидентом, міністром розвитку, промисловості, торгівлі та послуг Бразилії Жеральдо Родрігесом Алкімном Фільо, передає Укрінформ з посиланням на Мінекономіки.

“Провели плідну зустріч з бразильським колегою Жеральдо Родрігесом Алкімном Фільо... Стале економічне зростання навіть на фоні війни проти РФ, а також статус України як країни-кандидата на членство в ЄС, відкриває перед іноземними інвесторами гарні перспективи для виходу на європейські ринки. Домовились, що наші уряди інтенсифікують поглиблення взаємовигідного економічного співробітництва та працюватимуть над збільшенням товарообігу між Україною і Бразилією. Ми маємо схожі погляди на асортимент продукції, торгівлю якими треба збільшувати”, - сказала Свириденко.

Читайте також: США продовжує співпрацювати з Україною у реформуванні енергетичного ринку - Паєтт

Сторони обговорили можливості для проведення подальших особистих двосторонніх зустрічей та окреслили економічні теми для майбутнього обговорення.

Під час розмови Свириденко запросила представників Бразилії на конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні, яка відбудеться 15-16 червня у Швейцарії, а також запропонувала бразильському бізнесу взяти участь у Міжнародній конференції з питань відновлення України, яка пройде 11 та 12 червня в Берліні.

Як повідомлялося, протягом січня-березня 2024 року в Україну імпортували товарів на суму $16 млрд, а експортували – на суму $10 млрд.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-