Виробництво біометану має потенціал потужного зростання - Герус

Виробництво біометану має потенціал потужного зростання - Герус

Укрінформ
Біометановий сектор в Україні має великий потенціал, адже державою створені стимули для збільшення виробництва цього газу.

Про це заявив голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус під час Першого українського форуму з біометану, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми розуміємо актуальність питання диверсифікації виробництва енергетичних ресурсів. Торгівля біометаном має стати складовою газового ринку. В аграрному секторі створені всі можливості для виробництва біометану», - сказав Герус.

За словами голови комітету, парламент створив правову базу для стимулювання розвитку цього напрямку. Наприклад, надана можливість виробникам біометану виходити на європейський ринок, де ціна цього палива є преміальною як енергоресурсу з відновлюваних джерел енергії.

Відповідний закон, який дозволяє українським виробникам біометану експортувати продукт на європейські ринки та долучитися до відповідної європейської мережі, вже прийнято.

Читайте також: Держенергоефективності працює над розробкою реєстру біометану

«Ми провели роботу разом із Податковим комітетом Верховної Ради, член нашого комітету Андрій Жупанин був одним із лідерів процесу. Дозвіл експортувати біометан у Європу - це ще один поштовх для розвитку виробництва цього газу в Україні», - сказав Герус.

Він наголосив, що від розвитку виробництва і продажу біометану виграють як безпосередньо залучені до цього компанії, так і Державний бюджет України, адже експорт забезпечує зростання валютної виручки та сприяє макрофінансовій стабільності.

Як повідомлялося, Група Нафтогаз готова підтримати інвестиції у розширення виробництва біометану, а також має плани щодо викупу цього газу в українських виробників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-