Міжнародна морська організація допоможе Україні захистити експортний коридор

Міжнародна морська організація допоможе Україні захистити експортний коридор

Укрінформ
Делегація Міжнародної морської організації обговорила з українськими партнерами питання посилення безпеки українського тимчасового морського коридору.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

«Серед основних тем переговорів — пакет пропозицій міжнародної технічної допомоги для безпечної роботи морського сектору України, його відновлення у післявоєнний період та результати роботи українського коридору – тимчасового експортного коридору Чорним морем», - йдеться в повідомленні.

Представникам делегації Міжнародної морської організації також показали наслідки постійних атак РФ на морську та портову інфраструктуру в Одеському, Південному та Ізмаїльському портах.

Читайте також: Міжнародна морська організація відправить до України місію для підтримки вільного судноплавства

Наголошується, що у зустрічі з делегацією представників держав-членів організації з Естонії, Литви, Молдови та Бельгії взяли участь, зокрема, представники Мінвідновлення, Військово-морських сил ЗСУ, Адміністрації морських портів України, Адміністрації судноплавства, Українського Дунайського пароплавства.

Як повідомлялося, Україна із серпня 2023 року експортувала морським коридором майже 40 млн т вантажів, зокрема 26 млн т зерна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-