Росія підкуповує політичні партії країн Глобального Півдня - Мережко

Росія підкуповує політичні партії країн Глобального Півдня - Мережко

Ексклюзив
Укрінформ
Росія використовує економіку як важіль впливу на країни Глобального Півдня, а також вдається до підкупу чиновників, або представників уряду, фінансує деякі політичні партії.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

«Є країни Глобального Півдня, з якими справді складно вести перемовини, які займають проросійську позицію. Не тому що вони проросійські, а тому що хочуть отримати економічні зиски і від Сполучених Штатів, і від Росії. Росія використовує економіку як важіль впливу. Росіяни навіть можуть вдаватися до підкупу чиновників, або представників уряду. Інколи РФ дає хабарі і фінансує навіть деякі політичні партії в країнах Глобального Півдня є й такі випадки. Деякі країни проявляють, я би сказав, навіть таке блюзнірство, чи лицемірство. Офіційно вони заявляють про свій нейтралітет нібито, але водночас проводять військові навчання з Росією, скуповують в РФ велику кількість енергоносіїв, добрив, або допомагають Росії обходити санкції», – заявив Мережко.

Читайте також: Канцлер Австрії: Потрібно залучати «Глобальний Південь» для пошуку миру в Україні

Як повідомлялося, Олександр Мережко, як голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Верховної Ради, активно проводить переговори з представниками країн Глобального Півдня по парламентській лінії. У жовтні 2023 року українська парламентська делегація з ним на чолі уперше відвідала Уругвай, де взяла участь у конференції Міжпарламентського союзу. 23-27 березня цього року у складі української делегації Олександр Мережко брав участь у засіданні 148-ої Асамблеї Міжпарламентського союзу, що проходила у Швейцарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-