Нафтогаз готовий викупити весь газ, який запропонують приватні виробники - Чернишов

Нафтогаз готовий викупити весь газ, який запропонують приватні виробники - Чернишов

Укрінформ
Група Нафтогаз готова викупити весь обсяг газу, який українські приватні видобувники запропонують ринку в 2024 році.

Про це заявив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов на зустрічі з представниками українських видобувних компаній 12 квітня в Києві, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Групи.

Він зазначив, що в умовах війни та постійних ворожих атак для України критично важливо зберігати енергетичну незалежність та збільшувати власний видобуток, і Група Нафтогаз робить все для цього.

"Зокрема, минулого року нам вдалось суттєво збільшити обсяг нашого видобутку. Але загальний результат залежить від усіх компаній, що зараз працюють в Україні. Ми розуміємо, що видобуток потребує інвестицій. Тому вам необхідно реалізувати свій ресурс по конкурентній ціні. Ми готові викупити його", – зазначив Чернишов.

Він також наголосив, що, як і минулого року, компанія планує купівлю у прозорий спосіб – через механізми Української енергетичної біржі.

Окрім планів щодо співпраці на 2024 рік, на зустрічі йшлося також про умови, що їх має створити держава для підтримки українського видобутку. Зокрема, щодо своєчасного та прозорого отримання спецдозволів на видобуток та інших процедурних моментів.

Читайте також: Нафтогаз запустив п'яту високопродуктивну свердловину з початку року - Чернишов

"Те, що сьогодні відбувається з Укрнафтобуріння – дуже негативний фактор для української енергетики. Через це країна щороку втрачає приблизно півмільярда кубометрів газу, які б змогли зробити нас сильнішими та стійкішими в умовах війни", – додав очільник Групи Нафтогаз.

Як повідомлялось, у 2023 році Група Нафтогаз придбала через Українську енергетичну біржу близько 1 млрд кубометрів газу українських приватних видобувників.

Загалом торік на майданчику УЕБ було реалізовано 1,33 млрд кубометрів природного газу.

Шостий апеляційний адміністративний суд 28 листопада 2023 року анулював спецдозвіл на користування надрами №6349 від 10 липня 2019 року, згідно з яким ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» проводить свою діяльність. З 1 грудня видобуток на Сахалінському родовищі зупинений. ПрАТ "Укрнафтобуріння" подало у Верховний суд касаційну скаргу.

Фото: Фейсбук Олексій Чернишов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-