Нафта дорожчає на тлі нової хвилі побоювань щодо можливої атаки Ірану на Ізраїль

Нафта дорожчає на тлі нової хвилі побоювань щодо можливої атаки Ірану на Ізраїль

Укрінформ
Ціни на нафту відновили зростання в п'ятницю, 12 квітня, на тлі нової хвилі побоювань щодо можливої атаки Ірану на Ізраїль.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість червневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці у п'ятницю становить $90,22 за барель, що на $0,48 (0,53%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У четвер ці контракти подешевшали на $0,74 (0,8%), до $89,74 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зранку 12 квітня зросли в ціні на $0,61 (0,72%), до $85,63 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів опустилася на $1,19 (1,4%), до $85,02 за барель.

Читайте також: Індія сприяє скороченню доходів Росії від продажу нафти - Мінфін США

Раніше США та їхні союзники попередили про високу ймовірність атаки Ірану на урядові та військові цілі на території Ізраїлю у відповідь на удар по іранському посольству в Сирії. Газета The Wall Street Journal повідомила в четвер з посиланням на інформовані джерела, що атака відбудеться наступних 24-48 годин.

«Загроза втручання Ірану, ймовірно, підтримуватиме тенденцію до зростання цін на нафту, — зазначає аналітик Saxo Bank Capital Markets у Сінгапурі Чару Чанана. — Однак підвищувальний тренд на ринку опиниться під загрозою, якщо ескалації геополітичних ризиків вдасться уникнути».

Читайте також: Дані підприємств ВПК, Газпрому і Роснєфті: українські хакери знищили дата-центр у РФ

Увага трейдерів у п'ятницю також спрямована на щомісячний огляд Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) з ринку нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-