Україна та Данія співпрацюватимуть у сфері біогазів

Україна та Данія співпрацюватимуть у сфері біогазів

Укрінформ
Міністерство енергетики України і Міністерство клімату, енергетики і комунальних послуг Данії уклали домовленості про партнерство у сфері відновлюваних джерел енергії з особливим акцентом на біогазі.

Відповідний документ підписали очільники міністерств Герман Галущенко та Ларс Огор під час зустрічі у Києві, передає Укрінформ із посиланням на Міністерство енергетики України.

«Данія та Україна співпрацюють у сфері енергетики вже 10 років - наша співпраця почалася з вітрової енергетики, відновлюваних джерел, енергоефективності. Тепер додався ще один компонент – біогаз. Є багато данських компаній, які готові долучитися до співпраці з Україною у цьому напрямку», - зазначив міністр клімату, енергетики і комунальних послуг Данії Ларс Огор.

Зазначається, що домовленості про партнерство у сфері відновлюваних джерел енергії з особливим акцентом на біогазі буде включено до Програми енергетичного партнерства Україна-Данія (UDEPP).

Галущенко під час зустрічі наголосив, що реалізацію відповідних проєктів важливо розпочинати вже зараз.

«За роки співпраці з Данією нам вдалося розпочати низку важливих проєктів у напрямках ВДЕ, розбудови «розумних» мереж та експертної підтримки у процесі інтеграції українських енергетичних ринків до європейських. Тому ми раді і надалі розширювати наше партнерство з данськими колегами», - зазначив очільник Міненерго.

Міністри також обговорили реалізацію інших програм співпраці, зокрема вивчення українськими фахівцями данського досвіду розвитку енергосектору у межах програми з енергетичного моделювання.

Читайте також: Потенціал виробництва біогазу в Україні становить 21,8 мільярда кубометрів на рік - DiXi Group

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 березня 2024 року ухвалила у другому читанні законопроєкт №9456 щодо митного контролю та митного оформлення біометану, що переміщуються трубопровідним транспортом через митний кордон України.

Виходячи із наявної сировинної бази, Україна може щорічно виробляти 21,8 млрд кубометрів біогазу та/чи біометану.

Фото: www.mev.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-