Експорт електроенергії зараз практично «нульовий» - Кудрицький

Експорт електроенергії зараз практично «нульовий» - Кудрицький

Укрінформ
Після 22 березня Україна може експортувати електроенергію тільки у денні чи нічні години при її надлишку; у всі інші години імпорт значно переважає над експортом.

Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час пресконференції у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Експорт практично нульовий. В окремі години - вдень при високій сонячній активності та спаданні споживання, коли є надлишок сонячної енергії - у нас може бути вибір або просто обмежити СЕС, або цю електроенергію можна експортувати без будь-якої шкоди для українського споживача. Тоді обмежені обсяги експорту дозволяються", - сказав Кудрицький.

Крім того, експорт може відбуватися вночі, коли споживання також падає при, наприклад, високій активності вітрових електростанцій.

"У всі інші години у нас експорт дорівнює нулю. І увечері, коли споживання зростає, як правило зростає й імпорт з Європи", - наголосив Кудрицький.

Читайте також: Кудрицький каже, що атаки на енергооб'єкти відрізняються від минулорічних інтенсивністю

Як повідомлялося, через профіцит в енергосистемі 3 квітня Польща надавала Україні аварійну допомогу з 10:30 до 16:30, забираючи надлишок електроенергії обсягом 1500 МВт-год.

Імпорт електрики 4 квітня запланований в обсязі 5 042 МВт-год., експорт не планується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-