Україна у березні експортувала товарів на $3,2 мільярда

Україна у березні експортувала товарів на $3,2 мільярда

Укрінформ
У березні 2024 року Україна експортувала товарів на суму $3,2 мільярда, а загальний обсяг експортованої продукції вітчизняного виробництва становив 11,8 млн тонн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«У першому кварталі 2024 року український експорт залишався на відносно стабільному рівні, який наближається до рівня січня 2022 року – місяця, що передував широкомасштабному вторгненню. У фізичному вимірі – це близько 12 млн тонн, у грошовому – понад $3 млрд щомісячно. У березні, попередньо, експортовано товарів обсягом 11,8 млн т на $3,2 млрд», - зазначила перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко.

Читайте також: За березень з України вивезли 5,2 мільйона тонн зернових та зернобобових

Як повідомлялось, 1 березня в Лондоні під час візиту до Великої Британії української делегації було оголошено про розширення Програми доступного страхування суден UNITY, яку реалізують Marsh McLennan і Lloyd’s of London спільно з урядом України. Застрахувати за програмою можна буде не лише морські перевезення зерна та інших важливих продовольчих товарів, але й судна, що перевозять усі невійськові вантажі, в тому числі контейнерні перевезення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-