Українці тепер можуть сплачувати митні платежі просто зі смартфона

Українці тепер можуть сплачувати митні платежі просто зі смартфона

Укрінформ
Українці тепер зможуть задекларувати посилки та сплачувати митні платежі прямо зі смартфона.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна митна служба.

Зазначається, що 18 квітня у повному обсязі набуває чинності наказ Міністерства фінансів України від 4 січня 2023 року №6 «Про оформлення міжнародних поштових та експрес-відправлень і затвердження Змін до Порядку заповнення митних декларацій за формою єдиного адміністративного документа».

"Тому сьогодні Державна митна служба України представляє можливість самостійного декларування експрес-відправлень громадянами в Особистому кабінеті на вебпорталі «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» шляхом подання електронної митної декларації М-16. Це можна зробити прямо зі смартфона в будь-якому зручному місці", - йдеться в повідомленні.

Використовуючи попередню інформацію, яка надається експрес-операторами, громадяни мають можливість у кілька кліків самостійно задекларувати відправлення вартістю до 10 тис. євро та сплатити митні платежі.

У Держмитслужбі інформують, що для спрощення процесу реалізовано низку сервісних функцій.

Так, переважна більшість граф декларації заповнюється автоматично, автоматично здійснюється машинний переклад назв товарів на українську мову, а розрахунок податків відбувається в автоматичному режимі.

Читайте також: Мінцифри спростило послугу з оформлення субсидії в «Дії»

Після подання декларації М-16, яку необхідно підписати за допомогою КЕП або ДІЯ.Підпис, можливі кілька опцій. Якщо вартість товарів перевищує 150 євро і вони підлягають оподаткуванню, генерується QR-код. Клікнувши на цей QR-код або навівши на нього камеру мобільного телефона, можна за лічені секунди сплатити нараховані митні платежі зі свого банківського застосунку.

Відстежити статус оформлення відправлення та надходження сплачених коштів на митницю також можна онлайн через Особистий кабінет.

У Держмитслужбі наголошують, що альтернативні способи оформлення також залишаються, а саме: декларування експрес-перевізником або через митного брокера та особисте подання паперової декларації в підрозділ митного оформлення.

Як повідомлялось, Державна митна служба модернізує центр підтримки (Service Desk), що має сприяти підвищенню продуктивності та поліпшить митні процедури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-