Група Нафтогаз торік отримала ₴245 мільярдів консолідованого доходу - Чернишов

Група Нафтогаз торік отримала ₴245 мільярдів консолідованого доходу - Чернишов

Укрінформ
Консолідований дохід Групи Нафтогаз за 2023 рік склав 245 мільярдів гривень.

Про це повідомив голова правління Групи Нафтогаз Олексій Чернишов у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"245 мільярдів гривень. Таким є консолідований дохід Групи Нафтогаз за 2023 рік. Це на 28 мільярдів гривень або 12% перевищує відповідний показник довоєнного 2021 року", - написав Чернишов.

Він зауважив, що про остаточні фінансові результати за минулий рік можна буде говорити лише через кілька тижнів – після завершення аудиту, однак вже зараз очевидно, що холдинг залишається найбільшим в країні за обсягом отриманої виручки.

"В еквіваленті нашої користі для держави – це понад 90 млрд гривень податків та інших обовʼязкових платежів. Ми не просто залишаємося найбільшими – ми демонструємо впевнене зростання", - наголосив Чернишов.

За його словами, у 2023 році Група Нафтогаз також отримала значний валовий прибуток – показник, який свідчить про сталість діяльності бізнесу. На відміну від 2022 року, коли Група звітувала про валовий збиток. Крім того, всі ключові підприємства Групи покращили як операційні, так і фінансові показники діяльності.

Читайте також: Нафтогаз цьогоріч планує збільшити видобуток газу мінімум на пів мільярда кубів

Як повідомлялося, Група Нафтогаз у січні-лютому 2024 року сплатила до державного та місцевих бюджетів 11,4 млрд грн податків.

Чистий консолідований прибуток Групи Нафтогаз у першому півріччі 2023 року становить 6,6 млрд грн проти 57,2 млрд грн збитку за аналогічний період 2022 року.

Фото: Олексій Чернишов, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-