Фонд держмайна готує до приватизації хлібоприймальний комплекс «Златодар» на Черкащині

Фонд держмайна готує до приватизації хлібоприймальний комплекс «Златодар» на Черкащині

Укрінформ
Фонд державного майна України планує виставити на приватизацію єдиний майновий комплекс ДП «Златодар» у Черкаській області.

Про це повідомив у Фейсбуці голова ФДМУ Віталій Коваль, передає Укрінформ.

«Раніше ДП «Златодар» було одним із найпотужніших хлібоприймальних підприємств на Черкащині. Зараз – це збиткове підприємство з борговими зобов’язаннями понад 600 млн грн. Саме тому готуємо його до приватизації», - йдеться в повідомленні.

За словами Коваля, потужності заводу дозволяють виконувати весь комплекс операцій з зерном.

До складу єдиного майнового комплексу підприємства входять 32 га землі на декількох виробничих майданчиках, залізнична інфраструктура з можливістю формувати маршрутні потяги із 50-60 вагонів. Також є хлібоприймальний цех, який виготовляє продукцію, і комбікормовий завод, який одночасного зберігає зерна на 100 тис. т.

Загалом зернова місткість виробничих потужностей ЄМК ДП «Златодар» у місті Золотоноша становить 97,4 тис. т (з неї 33,1 тис. т – елеваторні), а потужностей Пальмірської філії у селі Вознесенське - 36,5 тис. т.

Читайте також: Фонд держмайна продає Лохвицький спиртовий комбінат за ₴11,3 мільйона

Як повідомлялося, Фонд державного майна України проведе 4 квітня аукціон із продажу бази відпочинку на березі озера Світязь за 4,8 млн грн.

Фото: Фейсбук Віталій Коваль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-