Франція зацікавлена у розширенні свого бізнесу в Україні

Франція зацікавлена у розширенні свого бізнесу в Україні

Укрінформ
Франція зацікавлена у збільшенні присутності свого бізнесу в Україні, зокрема в енергетичній сфері, видобутку критичних матеріалів, та готова підтримати заходи для страхування експорту французьких компаній в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Мінекономіки за підсумками зустрічі заступника міністра економіки України Олексія Соболева з генеральним директором з глобальних справ Міністерства Європи та закордонних справ Франції Орельєном Лешевальє та послом Франції в Україні Гаелем Весьєром.

Соболев представив 11 пріоритетних завдань для розвитку економіки України. Серед яких, зокрема, пошук механізму конфіскації заморожених російських активів та спрямування їх на підтримку економіки України, збільшення експортних можливостей, в тому числі через розширення програм страхування суден.

Співрозмовники також обговорили питання залучення інвестицій у відновлення та розвиток України та страхування воєнних ризиків.

"Французька сторона висловила зацікавленість у спільній роботі над програмами стимулювання повернення та перенавчання тимчасово переміщених осіб, а також у збільшенні присутності свого бізнесу в Україні, зокрема в енергетичній сфері, видобутку критичних матеріалів, та готовність підтримати заходи для страхування експорту французьких компаній в Україну", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Чи готові європейські партнери надавати тривалу та інтенсивну підтримку? — Agenda Pública

Окрім того, нині Україна та Франція опрацьовують питання створення спеціального фонду для стимулювання інвестицій та налагодження співпраці з Французьким агентством розвитку.

Як повідомляв Укрінформ, міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню заявив, що три французькі оборонні компанії будуть налагоджувати партнерські відносини з українськими підприємствами у контексті виробництва військового обладнання на території України.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-