Збереження без змін вільної торгівлі з Україною шкодить ЄС і Києву - Туск

Збереження без змін вільної торгівлі з Україною шкодить ЄС і Києву - Туск

Укрінформ
Збереження вільної торгівлі між Україною і ЄС, що було зроблено після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в 2022 році, зараз шкодить як ЄС так й Україні.

Про це у Бухаресті після з’їзду Європейської народної партії заявив глава польського уряду Дональд Туск, передає Укрінформ із посиланням на Money.pl.

“Адже якщо ми втратимо вже не ентузіазм, але поширену в Європі і Польщі підтримку України, тому що люди будуть втомлені нести надто важкий тягар, то ми всі на цьому втратимо: і Європа і Польща і, насамперед, Україна”,- наголосив Туск.

За його словами, необхідними є зміни до норм вільної торгівлі з Україною, “щоби знову ефективно захистити європейський і польський ринки”, а також внести “спрощення і полегшення в зелений курс”.

Він додав, що більшість лідерів, вже починає усвідомлювати, що рішення, введені після початку війни, “вимагають рефлексій і змін”.

Читайте також: Туск: Вимоги щодо повної блокади кордону для агропродукції з України є неприйнятними

“Я сподіваюся, що це переросте у спільні дії на рівні Європейської Ради”,- наголосив Туск.

Як повідомлялося, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають блокади фермерами доріг, які ведуть до пунктів пропуску. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від європейського зеленого курсу.

ЄС з червня 2022 року запровадив призупинення імпортних мит і квот на українську продукцію.

Фото: PAP, Radek Pietruszka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-