Реєстрацію сільгосптехніки планують передати до МВС

Реєстрацію сільгосптехніки планують передати до МВС

Укрінформ
До кінця 2024 року Держпродспоживслужба, яка зараз займається реєстрацією сільськогосподарської техніки, планує передати ці повноваження до МВС України.

Про це повідомив голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Ткачук під час підбиття підсумків роботи за 2023 рік, передає Укрінформ.

“У серпні минулого року спеціальна міжвідомча робоча група розглянула та прийняла рішення, що функції реєстрації сільськогосподарської техніки не мають входити до компетенції нашого органу, тому мають бути передані до Міністерства внутрішніх справ. До кінця цього року ми плануємо передати ці не притаманні нам функції МВС”, - сказав Ткачук.

За його словами, для цього необхідно прийняти відповідний закон, проєкт якого вже розробляється спеціалістами служби та дотичних відомств.

“Сьогодні існує складна законодавча база стосовно реєстрації сільськогосподарської техніки, там дуже багато нормативів, наказів та підзаконних актів. Тож ми потребуємо суттєвих змін законодавчого поля. Ми плідно співпрацюємо з МВС, намагаємося створити нову процедуру реєстрації, яка буде врегульована одним законом. Наша мета - організувати облік усіх транспортних засобів в єдиному реєстрі та під “дахом” одного міністерства, що дозволить уникнути різних маніпуляцій у цій сфері”, - додав голова Держпродспоживслужби.

Читайте також: Україна експортує морем 90% агропродукції

Ткачук також наголосив, що протягом 2023 року Держпродспоживслужба розглянула та реалізувала понад 75 тис. звернень про реєстрацію сільськогосподарських транспортних засобів, а також видала необхідну кількість посвідчень трактористів.

Реєстр сільгосптехніки в Держпродспоживслужбі функціонує з 2017 року. На період дії військового стану реєстрація такої техніки здійснюється за спрощеною процедурою.

Як повідомлялося, уряд повернув у 2024 році програму фінансової компенсації аграріям за придбану сільськогосподарську техніку українського виробництва. На ці цілі у держбюджеті на 2024 рік закладено 1 млрд грн.

Кабмін розглядає можливість розширення переліку техніки українського виробництва, частину коштів за купівлю якої держава буде компенсувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-