Україна долучилася до механізму спільного кредитування Японії Joint Crediting Mechanism

Україна долучилася до механізму спільного кредитування Японії Joint Crediting Mechanism

Укрінформ
Україна долучилася до Joint Crediting Mechanism, що дозволить залучати японські інвестиції в програми декарбонізації різних секторів економіки.

Про це повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, передає Укрінформ.

«Україна долучилася до механізму спільного кредитування Японії Joint Crediting Mechanism. Ціль програми – через інвестиції японських організацій поширювати провідні світові технології для декарбонізації різних секторів економіки», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що відповідний меморандум про співпрацю в межах статті 6 Паризької угоди підписали міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець та його японський колега Іто Шинтаро у Токіо під час участі в японсько-українській конференції з економічного розвитку та відбудови.

За словами Стрільця, укладення меморандуму відкриє Україні доступ до японських технологій для зеленого відновлення, забезпечить підтримку у подоланні наслідків російської збройної агресії.

Читайте також: Фонд декарбонізації підтримає підприємства, що впровадили енергоменеджмент

Зазначений механізм вже працює у 28 країнах. За 10 років його роботи зареєстровано 236 проєктів, з них 157 введено в експлуатацію.

Як повідомлялося, під час Конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо було підписано 56 документів про співпрацю між Україною та Японією.

Фото: Руслан Стрілець, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-