Кредитний рейтинг Ізраїлю знижений вперше в історії

Кредитний рейтинг Ізраїлю знижений вперше в історії

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Moody's вперше в історії Ізраїлю знизило кредитний рейтинг країни на тлі війни проти терористичного угрупування ХАМАС.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі агентства.

«Moody's знизило рейтинги емітента уряду Ізраїлю в іноземній та національній валютах до A2 з A1», - заявили в агентстві.

Зазначається, що головною причиною зниження рейтингу Ізраїлю до А2 є оцінка Moody's про те, що «поточний військовий конфлікт з ХАМАСом та його наслідки істотно підвищують політичні ризики для Ізраїлю, а також послаблюють його виконавчі та законодавчі інституції та його фіскальну міцність у найближчому майбутньому».

Також вказується на те, що хоча бойові дії в секторі Гази можуть зменшитися за інтенсивністю або призупинитися, наразі немає домовленості щодо остаточного припинення військових дій і немає домовленості щодо довгострокового плану, який би повністю відновив і зрештою зміцнив безпеку Ізраїлю.

За даними Haaretz, Moody’s вперше в історії Ізраїлю понизило кредитний рейтинг країни.

Читайте також: Керівник ЦРУ проведе в Єгипті переговори про нову угоду між Ізраїлем та ХАМАС - Axios

Як повідомляв Укрінформ, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС вчинило напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися на територію країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення.

Близько 1200 людей в Ізраїлі, більшість з яких були цивільними, були вбиті. Ще близько 240 осіб були викрадені, включно з жінками, дітьми та людьми похилого віку.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, мобілізував 300 тисяч резервістів та почав знищувати військові об’єкти, а також ватажків терористів.

Семиденна перерва у бойових діях привела до визволення близько сотні заручників в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупуванням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-