Український ринок нерухомості почав поступове відновлення - Опендатабот

Український ринок нерухомості почав поступове відновлення - Опендатабот

Укрінформ
Українці торік придбали понад 172,6 тис. квартир та будинків, що в 1,7 раза більше показника 2022 року. Проте, як порівняти з 2021 роком, кількість придбаних об’єктів є меншою вдвічі.

Про це повідомляє сервіс Опендатабот, передає Укрінформ.

«Кількість новопридбаних помешкань перевищила 172 тисячі. Але це все ще удвічі менше, ніж у довоєнному році — 325 тисяч. Проте у порівнянні до першого року повномасштабної війни ринок нерухомості оживає: тоді українці купили 100 тисяч будинків та квартир», - йдеться в повідомленні.

Загалом у 2023 році українці купили 404 тис. об’єктів нерухомості, що значно менше, ніж у довоєнному 2021 році, коли квартир, будинків та земельних ділянок було придбано 631 тис.

За даними Опендатаботу, зараз українці частіше купують землю, ніж житло. Так, у 2023 році земельних ділянок було придбано в 1,3 раза більше (231,8 тис.), ніж квартир та будинків.

Читайте також: Найбільші компанії ринку нерухомості обʼєдналися в Українську асоціацію девелоперів

В іпотеку торік українці придбали 10,7 тис. квартир та будинків, а на придбання землі укладено 1 127 іпотек. Понад половину іпотек на житло у 2023 році було оформлено за програмою єОселя — 5 855.

Як повідомлялося, для забезпечення українців доступним житлом уряд розробляє декілька пільгових програм – крім вже існуючої програми єОселя, з’являться механізми «Оренда з правом викупу» та «Соціальна оренда».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-