Україна отримала $390 мільйонів від Японії за проєктами Світового банку

Україна отримала $390 мільйонів від Японії за проєктами Світового банку

Укрінформ
До Державного бюджету України надійшло близько 390 млн дол. США від Японії у межах проєктів Світового банку, націлених на соціальний захист та відновлення сільського господарства.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Фінансова допомога Японії у січні складається з грантової частини коштів на суму 89,8 млн дол. США в рамках «Екстреного проєкту надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України» (ARISE) та частини коштів позики обсягом 300 млн дол США в рамках проєкту «Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності» (INSPIRE).

«Вдячний Світовому банку та Уряду Японії за потужну фінансову підтримку України. Залучені кошти будуть спрямовані для відшкодування видатків держбюджету України на пріоритетні потреби, зокрема у сфері відновлення та соціальної допомоги. Надходження такого фінансування є вагомим внеском у забезпечення наших громадян необхідними послугами, що є критично важливими в умовах війни», - зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Читайте також: Держборг України у грудні збільшився майже на $4,5 мільярда

У мінфіні нагадують, що проєкт INSPIRE фінансується за рахунок позики Світового банку у розмірі 1,2 млрд доларів США із Цільового фонду з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine), за підтримки Уряду Японії та націлений на забезпечення соціального захисту вразливих верств населення під час та після війни, а також посилення адаптивності системи соціальної підтримки для ефективного реагування на виклики сьогодення та у майбутньому.

Проєкт ARISE має на меті підтримку доступу сільгоспвиробників до фінансування через пільгове кредитування та гранти.

Читайте також: З початку повномасштабного вторгнення країни-донори надали Україні близько $73,7 мільярда - Мінфін

Як повідомлялось, Японія передасть Україні 7 високовольтних автотрансформаторів та 5 газових турбін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-