Найбільше за «комуналку» заборгували в регіонах, які не мали впливу бойових дій - Галущенко

Найбільше за «комуналку» заборгували в регіонах, які не мали впливу бойових дій - Галущенко

Укрінформ
Найбільші борги за несплату житлово-комунальних послуг спостерігаються у тих регіонах, які не мали прямого впливу від ведення бойових дій.

Про це у телемарафоні «Єдині новини» поінформував міністр енергетики України Герман Галущенко.

"Найбільше боргів - по тих регіонах, які не мали впливу бойових дій, наприклад - Чернівецька область. Для мене очевидна ознака того, що мораторій, який ми зробили на початку повномасштабної війни, він був правильний тоді", - сказав Галущенко.

Проте, він зазначив, що наразі таким мораторієм почали зловживати, і він втратив ту функцію, яку виконував на початку повномасштабного вторгнення. Окрім цього, міністр підкреслив, що наразі, від рівня сплати комунальних, залежить і швидкість відновлення енергоінфраструктури, яка регулярно страждає від дій ворога.

Галущенко також нагадав, що суттєва підтримка українському енергетичному сектору надається і завдяки спеціальному Фонду підтримки енергетики України.

Читайте також: Україна близька до самозабезпечення газом - Галущенко

"На сьогодні в цей Фонд було алоковано (інвестовано - ред.) понад $440 мільйонів. Це ті кошти, які використовуються для ремонтної кампанії, для всіх видів генерації", - підкреслив Галущенко.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів скасував заборону на припинення надання житлово-комунальних послуг споживачам, які мають заборгованість з їхньої оплати. Мораторій на відключення зберігається лише для жителів територій, де ведуться бойові дії та тимчасово окупованих територій. Крім того, заборонено припиняти надання комунальних послуг, якщо будинок споживача був пошкоджений внаслідок воєнних (бойових) дій - але за умови інформування про такі випадки відповідного виконавця комунальної послуги.

Фото: mev.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-