Ціни на нафту стабілізувалися

Ціни на нафту стабілізувалися

Укрінформ
Ціни на нафту станом на ранок стабілізувалася, але на тлі геополітичної напруженості й зниження запасів нафти у США завершують тиждень загальним зростанням.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $78,98 за барель, що на $0,12 (0,15%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У четвер ці контракти здорожчали на $1,22 (1,6%), до $79,1 за барель.

Ціна на ф'ючерси на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася на $0,08 (0,11%), до $74,16 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів збільшилася на $1,52 (2,1%), до $74,08 за барель.

З початку цього тижня Brent здорожчала на 0,9%, WTI - на 2%.

Читайте також: Хусити випустили дві балістичні ракети по танкеру, який належить США

Комерційні запаси нафти в США минулого тижня зменшилися на 2,492 млн барелів, до мінімального рівня з жовтня, повідомило у четвер міністерство енергетики країни. Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на Nymex, скоротилися за тиждень на 2,1 млн барелів - максимально з вересня минулого року.

Видобуток нафти в США зріс на 100 тис. барелів, до 13,3 млн барелів на добу (б/д).

Резерви бензину в Штатах зросли минулого тижня на 3,08 млн барелів, дистилятів - на 2,37 млн барелів.

Читайте також: США ввели нові санкції проти компаній та суден, що допомагали Росії продавати нафту

Міжнародне енергетичне агентство, яке опублікувало щомісячний огляд нафтового ринку напередодні, очікує, що темпи зростання попиту на нафту 2024 року скоротяться до 1,2 млн б/д з 2,3 млн б/д 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-