Світовий банк виділяє Україні $1,34 мільярда додаткової допомоги

Світовий банк виділяє Україні $1,34 мільярда додаткової допомоги

Укрінформ
Світовий банк оголосив у четвер, 14 грудня, про виділення 1,34 мільярда доларів США додаткової фінансової допомоги для забезпечення надання критично важливих державних послуг на національному та регіональному рівнях в Україні.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі СБ.

"Цей пакет фінансування в межах проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні (PEACE)» передбачає подальшу підтримку виплати пенсій людям похилого віку, грантову підтримку внутрішньо переміщених осіб, виплату заробітної плати вчителям та працівникам служб з надзвичайних ситуацій", - йдеться у повідомленні.

Пакет фінансування складається з позики Світового банку у розмірі 1,086 мільярда доларів США, підкріпленої кредитними коштами Цільового фонду з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine), що підтримується урядом Японії.

Пакет включає також грант у розмірі 190 млн дол. США від Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF); грант у розмірі 20 млн дол. США від уряду Швейцарії; та грант у розмірі 50 млн дол. США від уряду Сполучених Штатів Америки.

Читайте також: Зеленський обговорив з президентом Світового банку шляхи зміцнення фінансової системи України

Кошти будуть перераховані уряду України після того, як Світовий банк отримає відповідне підтвердження прийнятних витрат.

Як повідомлялося, Україна з початку повномасштабного вторгнення отримала понад 22 млрд доларів США через механізм Світового банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-