В Україні стартувала акселераційна програма підтримки інновацій у гуманітарному розмінуванні

В Україні стартувала акселераційна програма підтримки інновацій у гуманітарному розмінуванні

Укрінформ
Міністерство економіки повідомило про старт акселераційної програми підтримки інновацій у гуманітарному розмінуванні; її результатом має стати втілення нових рішень у сертифіковані вироби та технології.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Програма реалізується за ініціативи Міністерства економіки України спільно із Kyiv School of Economics.

Акселераційна програма підтримки інновацій у гуманітарному розмінуванні передбачає, зокрема, навчальні курси з підприємництва, менторську підтримку від галузевих експертів, реальні випробування технологій на полігоні.

Учасники програми матимуть змогу скласти індивідуальну дорожню карту у супроводі менторів та експертів, отримати підтримку при розробці бізнес-моделі та плану розвитку бізнесу від ідеї чи прототипу до сертифікованого виробу чи технології.

Перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко висловила сподівання, що технології, розроблені в Україні, не лише допоможуть швидше очистити територію нашої держави, а й стануть згодом статтею експорту.

«Потенційно забрудненими вибухонебезпечними предметами вважається близько третини території країни. Тим не менш, ми маємо амбітну мету - повернути до господарської експлуатації протягом наступних 10 років до 80% цих земель. Реалізувати завдання допоможе впровадження та застосування сучасних технологій. Ми підтримуємо вітчизняне виробництво техніки та обладнання для розмінування, а також розвиток інновацій в цій сфері», - прокоментувала Свириденко.

Читайте також: Корейське міжнародне агентство передало ДСНС чотири машини розмінування

Як повідомляв Укрінформ, об’єктивні терміни розмінування всієї території України можна буде спрогнозувати лише після закінчення війни, однак першочергове розмінування, зокрема сільськогосподарських угідь, можна здійснити протягом 5 років.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-