У дванадцятому пакеті санкцій ЄС проти Росії будуть обмеження на торгівлю алмазами – ЗМІ

У дванадцятому пакеті санкцій ЄС проти Росії будуть обмеження на торгівлю алмазами – ЗМІ

Укрінформ
Дванадцятий пакет санкцій Євросоюзу проти Росії стосуватиметься, зокрема, обмежень на торгівлю російськими алмазами, що вже обговорюється на рівні G7.

Про це повідомив неназваний європейський дипломат у Брюсселі, передає Укрінформ з посиланням на EUobserver.

За його словами, західні союзники «Групи семи» (G7) готові оголосити про заборону Росії на алмази «найближчими днями».

«Система була готова кілька тижнів тому, і тепер ми чекаємо на остаточну декларацію G7, що закріпить її на словах підтвердить бажання G7 працювати з цією системою», – додав він.

Зазначається, що цими вихідними або на початку наступного тижня Єврокомісія має розпочати закриті переговори щодо 12-го пакету санкцій проти РФ.

Читайте також: Європа і США не мають дозволити Путіну «заморозити» війну в Україні - фон дер Ляєн

Як повідомляв Укрінформ, представники країн G7 обговорять чотири варіанти заборони постачання російських алмазів на свої ринки з 1 січня. Чотири пропозиції санкцій – від легкого саморегулювання до жорстких заходів щодо імпорту – підготували Бельгія, Індія, французька група ювелірної промисловості та Всесвітня алмазна рада. Їх будуть обговорювати на зустрічі технічних представників G7.

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку кандидатів на санкції шість російських компаній, які виготовляють обладнання для видобутку та обробки алмазів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-