Українські підприємці оцінили ризики та переваги «промислового безвізу»

Українські підприємці оцінили ризики та переваги «промислового безвізу»

Укрінформ
Укладання Угоди АСАА («Промисловий безвіз») дасть додатковий поштовх розвитку економіки України, сприятиме залученню українського бізнесу в європейські ланцюжки доданої вартості та подальшій економічній інтеграції української економіки в європейський ринок.

Про це йшлося на Міжнародному форумі «Промисловий безвіз» (АСАА) в системі відновлення та розвитку економіки України», передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

«Готуючись до подолання викликів війни та до розбудови і відновлення економіки України в післявоєнний період, ми маємо консолідувати зусилля щодо збільшення експорту для майбутнього економічного зростання України. Нові можливості відкриває набуття Україною статусу кандидата на вступ до ЄС. У межах експортного напряму маємо використовувати такі можливості та інструменти, як просування українських товарів та послуг за кордоном, розвиток експортних компетенцій українського бізнесу, дослідження зовнішніх ринків, організація участі українських експортерів у міжнародних заходах», – заявив заступник міністра економіки Віталій Кіндратів.

Під час Форуму зазначалося, що Україна пройшла довгий шлях під час підготовки до укладення Угоди АСАА і здійснила низку суттєвих заходів.

У межах попередньої оціночної місії проведено оцінювання виконаних українською стороною імплементаційних заходів. Його результати свідчать про прогрес у наближенні законодавства України щодо національної інфраструктури якості та законодавства про промислову продукцію з базовими положеннями ЄС.

Водночас українській стороні необхідно виконати «домашнє завдання» щодо врахування рекомендацій експертів.

У Мінекономіки наголосили, що Україна потребує підтримки ЄС для переходу до наступного етапу підготовки до «промислового безвізу» та його укладання.

Читайте також: Український бізнес має отримати від уряду максимальну підтримку - Свириденко

«...Під час форуму ми не лише почули позитивні оцінки вже зробленого, а й побачили готовність партнерів допомагати Україні далі рухатись на шляху наближення національних норм і правил до європейських. Маємо мету – запровадження «промислового безвізу» з Європейським Союзом та йдемо до неї. Також важливим є те, що участь у Форумі європейського бізнесу і європейських партнерів забезпечила створення площадки для комунікації і налагодження взаємовигідних зв’язків. Відкрита дискусія дозволила вітчизняним підприємцям більш чітко оцінити ризики та переваги «промислового безвізу», отримати орієнтири для подальшої роботи», - підсумував результати форуму Кіндратів.

Міжнародний форум «Промисловий безвіз» (АСАА) в системі відновлення та розвитку економіки України» організований з ініціативи департаменту технічного регулювання Мінекономіки в рамках проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA та за підтримки німецької федеральної компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH і Громадської спілки «Фонд підтримки реформ в Україні».

Читайте також: Найбільшим ризиком для бюджету-2024 є зменшення міжнародної фінансової допомоги - експерт

У заході взяли участь представники європейських та міжнародних організацій, Представництва Європейського Союзу в Україні, національного органу стандартизації, Національного агентства з акредитації, державних підприємств, що провадять діяльність у сфері технічного регулювання, стандартизації, метрології, оцінки відповідності та акредитації, виробників та бізнесу.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-