Російські обстріли пошкодили магістральну ЛЕП на сході України

Російські обстріли пошкодили магістральну ЛЕП на сході України

Укрінформ
Окупанти 25 липня пошкодили магістральну лінію електропередачі на сході України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Телеграмі.

«Вчора одна з магістральних ліній електропередачі, яка забезпечувала передачу електроенергії від електростанції на сході країни, була пошкоджена обстрілами росіян. Тривають відновлювальні роботи», - йдеться у повідомленні.

Крім того, в Укренерго повідомили про обсяги споживання електроенергії. Так, учора ввечері, 25 липня, пік споживання був на 4% більшим, ніж у понеділок, і зафіксовано його було о 18:50. Для енергосистеми це потужність кількох теплових енергоблоків, які мають включатися додатково і кількість яких через ремонти суттєво обмежена.

Читайте також: Відновлення мереж: Укренерго виконало близько 60% запланованих робіт

У компанії зазначили, що тривають активні ремонти на багатьох теплових та гідроелектростанціях, а також на деяких атомних енергоблоках. Енергоблоки, які зазнали масованих ракетних та дронових ударів росіян, мають максимально відновитися до нового опалювального сезону. Тому доступні потужності в енергосистемі для забезпечення попиту на електроенергію впродовж доби суттєво обмежені, особливо у вечірні години.

Сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини з 8:00 до 9:00 до 106 МВт та у вечірні години максимального споживання 17:00 до 23:00 потужністю до 350 МВт, а також із Молдови з 21:00 до 24:00 - до 5 МВт. Експорт електроенергії не здійснюється.

Читайте також: Через негоду знеструмлені понад 200 населених пунктів в 11 областях

Через негоду є відключення споживачів у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Кіровоградській, Івано-Франківській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській областях. Триває відновлення живлення.

Через бойові дії та з інших причин загалом знеструмленими залишаються 411 населених пунктів. Відновлення живлення відбувається з дозволу військових та з урахуванням безпекової ситуації.

Як повідомлялося, станом на 26 липня через негоду знеструмлені понад 200 населених пунктів в 11 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-