У Раді прогнозують зниження цін на овочі борщового набору

У Раді прогнозують зниження цін на овочі борщового набору

Укрінформ
Цьогорічне збільшення обсягів вирощування овочів на Одещині, в центральних та західних регіонах сприятиме зниженню цін на складники борщового набору, зокрема цибулі і моркви.

Про це сказав голова комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу парламенту.

«Фермери з тих регіонів, де раніше овочі не висаджували, вже готуються почати цей процес. Адже минулого року ми зіткнулись з дефіцитом моркви та цибулі, третина якої потрапляла на ринки з Херсонщини. Після збору нового врожаю, наприкінці літа та восени, ми очікуємо збільшення пропозиції овочів. Тоді й ціни можуть піти на спад», - зазначив депутат.

Він також додав, що торік українські аграрії збільшили посіви гречки. Її було вирощено більше, ніж потрібно для внутрішнього споживання, що дозволило сформувати резерви.

Читайте також: В Україні почала дешевшати ріпчаста цибуля - EastFruit

«Підстав для зростання ціни на гречку цього року немає. Ми очікуємо, що аграрії і у 2023-му збільшать вирощування та виробництво цієї культури. Тож потреби в імпорті не буде. Скоріше за все, ціни на гречку збережуться на тому ж рівні, що й зараз», - резюмував Гайду.

Як повідомлялось, в Україні цьогоріч прогнозується збільшення посівних площ під олійні культури і часткове зменшення - під зернові і кукурудзу. При цьому за валовим виробництвом і потенційною вартістю майбутнього врожаю Україна вийде на показники, аналогічні 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-