російська армія за добу атакувала 14 областей України — зведення ОВА

російська армія за добу атакувала 14 областей України — зведення ОВА

Фото
Укрінформ
Під ударами російських військ минулої доби, 14 січня, перебували 14 областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 15 січня.

Зокрема, у Київській області внаслідок ракетного удару 14 січня пошкоджень зазнали 28 приватних будинків й один об’єкт критичної інфраструктури. Постраждалих через ракетну атаку немає.

Унаслідок російської атаки на столицю спалахнула пожежа на нежитловому об‘єкті в Голосіївському районі, станом на цей час ліквідована.

У Чернігівській області вночі російські війська здійснили два обстріли з мінометів і станкових гранатометів (АГС). Під ворожий вогонь потрапили Корюківський і Новгород-Сіверський райони. Минулося без втрат і руйнувань.

У Сумській області за минулий день росіяни завдали 63 удари по прикордонних територіях. Зокрема, Шалигинську громаду ворог обстріляв з мінометів. По Хотінській громаді загарбники вели мінометний вогонь, а згодом ударили ще й з артилерії.

Унаслідок ворожих обстрілів поранення дістав 63-річний чоловік. Також повністю зруйновані два приватні будинки, ще два — пошкоджені.

У Білопільській громаді на прикордонні розірвалися 25 ворожих мін. По Есманьській громаді росіяни били з мінометів.

Ніч та ранок у регіоні минули без обстрілів.

Читайте також: Загарбники обстріляли шість прикордонних громад Сумщини та Чернігівщини

У Запорізькій області за минулу добу російські війська обстріляли цивільну інфраструктуру в районі Запоріжжя, Гуляйполя, Оріхова, Залізничного, Новоандріївки, Новоданилівки, Чарівного, Малої Токмачки, Білогір'я, Ольгівського, Преображенки, Малинівки, Щербаків, Полтавки, Темирівки, Новоселівки, Степового й Кам'янського.

Загалом за добу надійшли 16 повідомлень про руйнування через російські обстріли будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури.

У Вінницькій області вчора ворог завдав ракетного удару по об’єкту критичної інфраструктури. Унаслідок влучання спалахнула пожежа. Жертв і постраждалих немає.

У Дніпропетровській області триває рятувальна операція після ракетного удару по місту Дніпро. Станом на цей час відомо про 20 загиблих і 73 поранених. Понад 40 постраждалих у лікарнях, четверо з них — у важкому стані.

За попередніми даними, у будинку, по якому відбулося влучання, зруйновані 72 квартири, ще понад 230 — пошкоджені. Вогнеборці ще гасять кілька локальних пожеж, які сталися через удар. Триває демонтаж зруйнованих конструкцій.

У Нікопольському районі теж було напружено. росіяни тричі обстріляли район із важкої артилерії. Ворожі снаряди поцілили по трьох громадах — Червоногригорівській, Марганецькій і Нікопольській. Минулося без жертв.

У Марганецькiй громадi ворожим вогнем пошкоджена лiнiя електропередач, що живить насосну станцiю водоканалу. Без води залишилися понад 60 тисяч абонентів. На місці працюють аварійні служби.

Читайте також: Ворог обстріляв село Невське на Луганщині

У Львівській області вчора загарбники завдали два ракетні удари по об‘єкту енергетичної інфраструктури. Одна ракета була збита. Минулося без жертв і постраждалих.

В Івано-Франківській області вчора вдень внаслідок ракетної атаки росіян відбулося два влучання по об’єкту критичної інфраструктури. За попередніми даними, загиблих і постраждалих немає. На місце події виїхали підрозділи Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій для локалізації пожежі, загоряння було ліквідоване.

Також під час тривоги вчора на території регіону силами протиповітряної оборони були збиті дві ворожі ракети.

У Харківській області вчора вранці були зафіксовані ракетні удари загарбників по критичній інфраструктурі в Харкові та Чугуївському районі.

У регіоні застосовувалися аварійні відключення електроенергії. Основна частина споживачів Харкова та області була заживлена до 01:00 ночі 15 січня. Станом на цей час залишаються точкові відключення електрики.

Також протягом доби ворог продовжував обстрілювати прикордонні населені пункти області. Зокрема, на Слобожанському напрямку мінометних й артилерійських ударів зазнали райони Ветеринарного, Стариці, Огірцевого, Гатища, Вовчанська, Бударків, Стрілечої, Тернової, Чугунівки, Хатнього і Тополів.

На Куп’янському напрямку від ворожого вогню потерпали райони Дворічної, Западного, Синьківки, Орлянки, Котлярівки, Берестового та Крохмального.

У Вовчанську Чугуївського району пошкоджень зазнала будівля учбового корпусу коледжу. Також у місті зафіксоване пряме влучання в будівлю нової котельні пошкоджені вікна й облицювання стін прилеглих будівель.

Унаслідок ворожих ударів по регіону минулося без жертв і постраждалих.

Читайте також: Кількість загиблих унаслідок ракетного удару росіян по Дніпру зросла до 21

У Луганській області підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських військ у районах Макіївки й Білогорівки. На Куп’янському напрямку росіянами обстріляні Новоселівське та Стельмахівка.

На Лиманському напрямку під вогневий вплив загарбників потрапили Макіївка, Площанка, Невське, Кремінна, Діброва й Червонопопівка. У визволеному Невському внаслідок ворожого обстрілу поранена одна людина.

У Донецькій області впродовж ночі російські війська завдавали ударів по позиціях Сил оборони й окраїнах Торецької громади, застосувавши для цього важке озброєння та стрілецьку зброю. Ситуація напружена, але контрольована в районі Озорянівки, Курдюмівки та Нью-Йорка.

Унаслідок ракетного удару росіян по Костянтинівці вчора вдень була зруйнована будівля комунального підприємства "Костянтинівське трамвайне управління".

Під час ракетної атаки загарбників по селу Маркове Костянтинівської громади також удень були пошкоджені будівля загальноосвітньої школи та приватний будинок.

Крім того, минулої доби російські війська здійснювали масовані обстріли Авдіївки, унаслідок чого четверо цивільних загинули, троє дістали поранення.

Важка ситуація в Соледарі, Роздоловці й Парасковіївці. Тривають активні бойові дії. Зв'язок відсутній, інформація про постраждалих цивільних станом на цей час уточнюється.

За добу в Донецькій області семеро загиблих і четверо поранених.

За інформацією поліції Донецької області, внаслідок мінометного обстрілу Старої Миколаївки є жертви та постраждалі, зруйновано будинок. Від артилерійського обстрілу загинула людина в Курахівці.

Читайте також: Ворог учора використав близько половини підготовлених «Калібрів» - Гуменюк

В Одеській області вчора під час ворожого масованого ракетного удару засобами протиповітряноі оборони збиті чотири крилаті ракети. Одна з ракет влучила в об’єкт критичної інфраструктури, є пошкодження. Минулося без жертв і постраждалих.

У Миколаївській області вчора ввечері російські війська били з артилерії по Куцурубській громаді. Влучання зафіксовані за межами населеного пункту. Руйнувань і постраждалих немає.

У Херсонській області, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, росіяни продовжують обстрілювати населені пункти вздовж правого берега річки Дніпро. Зокрема, ударів із реактивної та ствольної артилерії ворога зазнали Антонівка і Херсон.

За добу через ворожі обстріли в області поранені двоє людей.

Унаслідок ракетної атаки російських військ окремі мікрорайони Херсона та 35 населених пунктів регіону тимчасово були відключені від електропостачання.

Вибухотехніки Національної поліції за добу вилучили 302 вибухонебезпечні предмети, ДСНС знешкодили 77 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Укрінформ, 14 січня російські війська вбили в Україні щонайменше 26 мирних жителів, ще 81 цивільному завдали поранень.

Фото: Поліція у Донецькій області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-