Храм-МАФ біля Десятинної церкви має бути демонтований - Ткаченко

Храм-МАФ біля Десятинної церкви має бути демонтований - Ткаченко

Укрінформ
Будівля каплиці УПЦ МП, яка незаконно розташована на території Національного музею історії України, має бути демонтована.

Про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Храм-МАФ біля Десятинної церкви має бути демонтовано - це наша однозначна позиція. Будівля каплиці, так звана церква Десятинного Храму Пресвятої Богородиці, яка незаконно розташована на території Національного музею історії України, є самочинним будівництвом та споруджена релігійною громадою УПЦ МП. Самовільне захоплення ділянки почалося 2008 року. Спочатку споруда мала вигляд трьох зблокованих кіосків. У 2012 році за часів Януковича почалося «узаконення» незаконного будівництва", - написав міністр.

Він зазначив, що жодних дозволів на будівництво, як і на використання земельної ділянки, релігійна організація ніколи не отримувала. За його словами, ще з 2020 року триває суд за позовом від Національного музею історії України щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом знесення самочинного об’єкта.

"МКІП залучене до справи як третя сторона та сприяє цьому процесу. Наступне судове засідання призначене вже на 18 січня 2023 року, отже є обґрунтоване сподівання, що невдовзі спір таки буде вирішено в законний спосіб", - додав Ткаченко.

Читайте також: Мін'юст перевірить договір УПЦ МП на оренду майна Нижньої Лаври

Раніше на сайті Київради було зареєстровано електронну петицію №11648 з проханням знести "храм-МАФ московського патріархату, який знаходиться поблизу Національного музею історії України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-