Туреччина вводить із наступного року туристичний податок на проживання

Туреччина вводить із наступного року туристичний податок на проживання

Укрінформ
З 1 січня 2023 року у Туреччині почнуть стягувати податок на проживання в розмірі 2% від загальної суми, сплаченої за нічліг та всі товари та послуги, надані разом з ночівлею.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на профільне видання Turizm Güncel.

“З 1 січня 2023 року почнуть стягувати податок на проживання, який було запроваджено як новий податок у туристичній сфері в період пандемії, але його запровадження було відкладено до 2023 року”, - повідомляє видання.

Сума податку на проживання становить 2% від загальної суми, сплаченої за нічліг та всі товари та послуги, надані разом з ночівлею.

Читайте також: Відпочинок на генераторах: як влаштований туризм в Україні взимку 2022-2023

“Наприклад, із гостя, який залишиться на дві ночі в готелі, вартість якого становить 75 євро за ніч, установа сплатить державі податок на проживання в розмірі 3 євро (59 лір і 45 центів)”, - роз'яснює видання.

Усі послуги, такі як їжа, напої, розваги, користування басейном, спортивними, термальними та подібними зонами, які пропонуються в об’єкті розміщення як концепція разом із послугою ночівлі, підлягатимуть оподаткуванню. Це стосується типів розміщення «ліжко+сніданок», «напівпансіон», «повний пансіон», «все включено», «ультра-все включено» та всі інші.

Читайте також: Внутрішній туризм в Україні зростає попри бойові дії

При цьому вечірки з нагоди весіль, проведення семінарів, конгресів, симпозіумів тощо, які пропонуються незалежно від ночівлі, не підпадають під дію податку.

Податок стосується усіх об'єктів, які надають послуги з ночівлі, незалежно від того, чи мають вони свідоцтво про туристичну діяльність та/або свідоцтво про відкриття/діяльність бізнесу. У галузі вважають, що нововведення призведе до легалізації нелегальних центрів розміщення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-