Бельгія підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно - прем’єр

Бельгія підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно - прем’єр

Укрінформ
Прем'єр-міністр Бельгії Александер де Кроо запевнив, що його країна буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Про це він заявив після перемовин із Президентом Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Деякі речі треба повторювати. Ми постійно говорили від початку цієї війни, але важливо повторювати, що ми засуджуємо російську агресію проти вашої країни і вашого населення. Бельгія підтримує суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України. Наша підтримка є надзвичайно стійкою і непорушною", - сказав де Кроо.

За його словами, у Бельгії бачать, що українська армія тисне на росіян на полі бою і змушує їх відступати, а росія у відповідь знищує ваше населення та інфраструктуру.

Читайте також: Бельгійські депутати відвідали виставку фоторобіт журналіста Макса Левіна

"Саме тому ми маємо сьогодні підтримувати вас і показувати українському народові, що ми тут, ми підтримуємо Україну в ці складні часи. Це може бути важка зима. Ми постачаємо чимало речей - генератори, допомогу вашим школам і лікарням. Ми також сподіваємося, що ми додаємо надії і стійкості у ці складні часи", - зазначив прем'єр-міністр Бельгії.

Він поінформував , що на зустрічі Президентом Зеленським обговорив чимало питань, у тому числі військову допомогу.

"Бельгія була однією з перших країн, яка надала військову допомогу Україні. Ми будемо продовжувати це робити - пальне, кулемети, самохідні гармати тощо", - зазначив де Кроо.

Читайте також: Наступний пакет санкцій має передбачати відмову ЄС від російської енергії – прем'єр Бельгії

Він відзначив, що Бельгія доєдналася до зернової ініціативи України, оскільки вважає її важливою для запобігання проблемам з продовольством в деяких африканських країнах.

"Крім того, це підтримує вашу економіку, це підтримує Україну в цей дуже складний період... Ми будемо продовжувати надавати підтримку стільки, скільки це буде потрібно", - запевнив прем'єр Бельгії.

Як повідомлялося, 26 листопада Президент України Володимир Зеленський провів переговори з прем’єр-міністром Бельгії Александром де Кроо, який прибув із візитом в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-