Литва підготувала новий пакет допомоги енергосектору України на €2 мільйони - прем’єрка

Литва підготувала новий пакет допомоги енергосектору України на €2 мільйони - прем’єрка

Укрінформ
Литва підготувала новий пакет допомоги для енергетичного сектору України на понад €2 мільйони й обіцяє продовжувати привозити дрони, теплий одяг для українських військових, підігрівачі та генератори.

Про це оголосила прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте на брифінгу з українським і польським колегою за підсумками зустрічі в рамках Люблінського трикутника в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Нещодавно Литва підготувала новий пакет допомоги для енергетичного сектору України на понад €2 млн євро. Ми продовжимо робити внески в гуманітарну допомогу, щоб допомогти переміщеним особам в Україні», - заявила Шимоніте.

Вона підкреслила, що конвої вантажівок продовжать привозити в Україну дрони, теплий одяг для українських військових і підігрівачі та генератори для інші базові речі, аби допомогти пережити цю сувору зиму громадянам України і наблизити перемогу.

Читайте також: Вступ України до НАТО: прем’єри України, Польщі та Литви підписали спільну заяву

«Сьогодні ми всі говоримо: «За нашу і вашу свободу». Це стало тим слоганом, який об’єднує нації зараз, як він об’єднував їх століття тому, тому що Україна сьогодні бореться не тільки за свою свободу, але й за нашу, тому вона захищає всю Європу і захищає світовий порядок, який заснований на правилах. Наша підтримка України мусить і буде продовжуватися, допоки не буде вашої перемоги і, відповідно, нашої», - відзначила очільниця литовського уряду.

Як повідомлялося, 26 листопада до України прибули глави урядів Польщі Матеуш Моравецький та Литви Інґріда Шимоніте.

Читайте також: ЄС пришвидшить постачання Україні генераторів і трансформаторів - фон дер Ляєн

Люблінський трикутник— тристоронній регіональний альянс для політичного, економічного, культурного й соціального співробітництва між Литвою, Польщею та Україною, метою якого, зокрема, є зміцнення діалогу між країнами, підтримка інтеграції України в Європейський Союз та НАТО і спільна протидія російській агресії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-