Ракетна атака рф призвела до тимчасового знеструмлення всіх атомних та більшості ТЕС і ГЕС

Ракетна атака рф призвела до тимчасового знеструмлення всіх атомних та більшості ТЕС і ГЕС

Укрінформ
Ракетний обстріл 23 листопада призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об‘єкти електропередачі.

Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Сьогоднішній ракетний обстріл призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об‘єкти електропередачі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок ворожої атаки було знеструмлено переважну більшість споживачів електроенергії по всій країні.

Читайте також: Аварійний захист спрацював на трьох АЕС - їх підключать у мережу після нормалізації енергосистеми

"Відбуваються аварійні відключення. Відсутність електроенергії може вплинути на наявність тепло- та водопостачання", - попереджає пресслужба Міненерго.

У міністерстві наголосили, що енергетики вже працюють та роблять усе можливе для якнайшвидшого відновлення електропостачання.

Читайте також: росія атакувала об’єкти енергетики: у різних регіонах України пролунали вибухи

"Але, зважаючи на масштаби уражень, знадобиться час", - стверджують у Міненерго.

Як повідомляв Укрінформ, через зниження частоти в енергосистемі України на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист, внаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені.

23 листопада росіяни вчергове обстріляли енергетичну інфраструктуру. Наразі по всій Україні задіяні аварійні відключення електроенергії, в деяких регіонах відсутнє водопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-