Кримські політв'язні стали лауреатами премії «Кримський інжир»

Кримські політв'язні стали лауреатами премії «Кримський інжир»

Укрінформ
Кримські татари - політв'язні Наріман Джелял (Джелялов), Сервер Мустафаєв і Ахтем Асан стали лауреатами у спеціальній номінації літературної премії "Кримський інжир" - "Слова свободи".

Про це повідомила під час відеоцеремонії оголошення переможців головна редакторка онлайн-видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва, передає кореспондент Укрінформу.

"Вже вісім років Крим є півостровом страху, півостровом відсутності свободи. І сьогодні, представляючи цю номінацію, я б хотіла сказати, що люди, яких я зараз назву, боролися за свободу всі ці роки. Вони боролися за можливість говорити, називати речі своїми іменами. Вони були голосом окупованого Криму всі ці роки. І їхня самопожертва, самовідданість, служіння цінностям - це те, що робить сьогодні Україну сильнішою і прикладом боротьби за свободу у всьому світі", - наголосила Мусаєва, оголошуючи переможців.

Читайте також: Представництво Президента в АРК підготувало добірку книжок про Крим

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Криму російські "суди" масово фабрикують справи проти представників корінного народу - активістів, журналістів, політичних діячів та просто небайдужих. Так, першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова засуджено до 17 років колонії суворого режиму, правозахисника, координатора "Кримської солідарності" Сервера Мустафаєва - до 14 років, журналіста Ахтема Асана - до 15 років.

Літературний українсько-кримськотатарський конкурс "Кримський інжир" проводиться четвертий рік поспіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-