Гарріс - Сі Цзіньпіну: США і Китай мають відповідально керувати конкуренцією

Гарріс - Сі Цзіньпіну: США і Китай мають відповідально керувати конкуренцією

Укрінформ
Віцепрезидентка США Камала Гарріс перед початком саміту АТЕС у Бангкоку провела коротку зустріч із головою КНР Сі Цзіньпіном, під час якої наголосила на необхідності підтримувати відкриті лінії зв’язку й відповідально керувати конкуренцією між двома країнами.

Як передає Укрінформ, про це Гарріс написала у Твіттері.

«Сьогодні в Бангкоку зустрілася з президентом Сі перед самітом лідерів АТЕС. Звернула увагу на ключове повідомлення, на якому президент Байден наголосив під час зустрічі з президентом Сі 14 листопада: ми повинні підтримувати відкриті лінії зв’язку, щоб відповідально керувати конкуренцією між нашими країнами», - написала Гарріс.

У зовнішньополітичному відомстві Китаю також повідомили, що Сі Цзіньпін «провів короткий обмін інформацією з Гарріс на її прохання, під час якого назвав свою зустріч із президентом Джо Байденом на Балі стратегічною та конструктивною і такою, що має важливе значення для майбутніх відносин Китаю і Сполучених Штатів».

Читайте також: Китай може зіграти більш важливу роль посередника у питанні війни — Макрон

Китайський лідер, ідеться в повідомленні МЗС КНР, «висловив сподівання на подальше збільшення сторонами взаєморозуміння й відходу від неправильного сприйняття один одного, а також готовність працювати разом, щоб зблизити Китай і США й повернути відносини між ними на шлях здорового та сталого розвитку».

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден та лідер Китаю Сі Цзіньпін вперше зустрілися на Балі у переддень початку саміту G20, що проходив 15-16 листопада. Під час зустрічі лідери двох найбільших економік світу, зокрема, зійшлися у думках щодо неприйнятності використання російською федерацією ядерної зброї проти України.

Фото: Vice President Kamala Harris, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-