У Херсоні знайшли списки правоохоронців-зрадників

У Херсоні знайшли списки правоохоронців-зрадників

Укрінформ
У звільненому від росіян Херсоні працівники Державного бюро розслідувань знайшли повний перелік зрадників, що несли службу у російській "поліції".

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

"Правоохоронці, які перейшли на бік ворога, тікали зі звільненого Херсона так швидко, що залишили у офісі неспростовні докази своєї державної зради. Виявлено "журнал принятия (сдачи) поста и проверки несения службы по охране здания Управления уголовного розыска ГУ МВД Херсонской области". Окремо знайдено повні списки з адресами, телефонами, званнями, позивними колаборантів-поліціантів", - ідеться у повідомленні.

У ДБР зауважили, що позивні заслуговують на окрему увагу Зрадники обрали собі такі: "Дукалис, Кобра, Джокер, Килер, Купець, Мать, Вано". "Вано" – це колишній співробітник Головного управління Національної поліції у Херсонській області, якому вже заочно повідомили про підозру у державній зраді.

Читайте також: На Харківщині вже виявили 25 російських катівень

"Відомо, що він особисто, спільно з представниками окупаційної влади та військовими рф, брав участь в обшуках у співробітників поліції та вилученні наявної у них вогнепальної зброї та боєприпасів. За прагнення до служби він отримав звання майора та посаду заступника начальника відділу управління. Йому навіть видали грамоту з двоглавою куркою за високі результати роботи. Ця нагорода була присвячена до 104-ї річниці створення карного розшуку рф", - заявили в ДБР.

Готується заочне повідомлення про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України та ч. 7 ст. 111) усім фігурантам.

Читайте також: На Херсонщині російські військові вкрали близько 15 тисяч музейних експонатів

Санкції статі передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань з початку повномасштабного вторгнення російської федерації відкрило вже 1100 проваджень стосовно зрадників та колаборантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-