У японців відраза до росії через дикунську поведінку на захоплених територіях – посол Україні

У японців відраза до росії через дикунську поведінку на захоплених територіях – посол Україні

Укрінформ
Опитування громадської думки засвідчують, що 85 відсотків японців знають про події в Україні і правильно їх оцінюють.

Про це заявив посол України в Японії Сергій Корсунський в інтерв’ю "Радіо НВ" , передає Укрінформ.

«Нещодавно були проведені опитування громадської думки – 85 відсотків японців цікавляться і знають про події в Україні і правильно їх оцінюють», - сказав Корсунський.

Він зауважив, що хоча кількість публікацій зменшилася порівняно з початковим періодом війни, але зараз усі провідні агенції знову щодня приділяють цій темі дуже багато уваги.

Корсунський запевнив, що про український контрнаступ у Японії «все знають, дуже раді, все повідомляють». За його словами, японські ЗМІ формулюють свої повідомлення у стриманій манері, вони не пишуть про прорив, а інформують, що фронт просунувся на стільки-то кілометрів.

Читайте також: Японія готує новий пакет допомоги Україні - посол

«Але, безумовно, Японія на нашому боці… Я це відчуваю і в контактах із звичайними людьми, і членами уряду, керівниками компаній. Кожен починає з того, що каже: «Ми просто вами захоплюємося. Такий дух спротиву – це щось неймовірне», - зазначив посол.

Дипломат також розповів, що японці звертають більше уваги не на геополітичні аспекти війни, а на приклади жорстокості та дикунської поведінки російських загарбників у тимчасово окупованих регіонах.

«Для японської ментальності незрозуміло, навіщо це робити? Війна – це коли воюють армії, військові з військовими, а до чого тут дитяча кімната, яку (російські окупанти - ред.) перетворили на туалет? Чому це треба робити? Японці дуже чутливі в цьому плані люди, вони на це реагують дуже погано, в них відраза до росії, і це те, що створює оці 85 відсотків», - зазначив дипломат.

Читайте також: Найбільші японські корпорації створили спеціальні офіси, сконцентровані на Україні - посол

При цьому він відзначив, що імідж українців у Японії позитивний, як про людей, які навіть під час війни проявляють найкращі якості, такі як взаємодопомога, солідарність і підтримка.

«Тобто, в принципі, я вважаю, що на сьогодні є достатня обізнаність ( про Україну – ред.) і в ЗМІ, і в суспільстві», - підсумував Корсунський.

Як повідомляв Укрінформ, посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі підтвердив готовність офіційного Токіо продовжувати політику всебічної підтримки України, насамперед у контексті протидії російській збройній агресії.

На початку вересня стало відомо, що Україна і Японія співробітничатимуть у фінансовій сфері у післявоєнний період відбудови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-